بر فراز تاریخ/فوق التاریخ

مهدی نورمحمدی
دوست من سلام ... من مهدی نورمحمدی هستم... دانش آموخته دکتری تاریخ تشیع اثناعشری هستم. وبلاگ پیش رو ، بهانه ای برای گفتگو، شناخت، درک و احترام متقابل است... اختلافاتمان هر چه که باشد ، نمی تواند و نباید ما را از هم دور کند. ما می توانیم با صمیمیت ، تبسم و گشاده رویی از اختلافاتمان سخن بگوییم و از آن یک خاطره شیرین بسازیم... به امید دیدار.

مرحبا یا صدیقی... معکم مهدی نورمحمدی.... أنا خریج دکتوراه فی تاریخ الشیعة الإثنا عشریة. المدونة القادمة هی ذریعة للحوار والتعارف والتفاهم والاحترام المتقابل. مهما کانت اختلافاتنا ، فإنها لا تستطیع ولا ینبغی أن تفصل بیننا. یمکننا التحدث عن خلافاتنا بصدق وابتسام واذرع مفتوحه وإخراج ذکرى حلوة منها. إلی اللقاء.


پیشگفتار


1.     در پیش‌گفتار، نباید وارد مباحث علمی کتاب شد؛ بر خلاف مقدمه که در حکم «فصل صفر» کتاب است و بخشی از مباحث کتاب، و توضیح درباره فصل‌ها و بخش‌های اثر و ارتباط آنها را با یک‌دیگر پوشش می‌دهد.


2.     از دیگر تفاوت‌های این دو، این است که پیش‌گفتار، پیش از فهرست مطالب قرار می‌گیرد و مقدمه، پس از آن.


3.     مقدمه و پیش‌گفتار، مانند فقیر و مسکین‌اند؛ یعنی اذ اجتمعا افترقا و اذ افترقا اجتمعا. بنابراین اگر با هم بیایند، هر یک معنا و کارکرد مخصوص به خود را دارد، اما اگر تنها یکی از آن دو در ابتدای کتاب بیاید، باید کار هر دو را برعهده گیرد.


4.     عنوان‌هایی مانند «سپاس‌‌گزاری»، «سخن ناشر» و «سخن نویسنده» حکم پیش‌گفتار را دارند.


5.     پیشگفتار با مطالب کتاب ارتباط مستقیم ندارد، در حالیکه مقدمه با مطالب کتاب ارتباط داشته و گاهی بدون خواندن مقدمه نمی توان به مطالب کتاب پی برد.


6.     پیشگفتار بر محور مسائل جنبی است مثل نحوه شرایط تهیه اثر یا تجدید چاپ آن، تشکر از دست اندرکاران نشر و چاپ یا به منظور تجدید نظر قراردادن اثر. در حالی که مقدمه معمولاً طرح اولیه کتاب را به طور خلاصه بیان می کند و مؤلف هدف نگارش کتاب را به خواننده عرضه می دارد. در واقع، در مقدمه مطالبی معرفی می شود که در کتاب به تفصیل می آید.


 


 


مهدی نورمحمدی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی